Ще 150 FPV-дронів передав Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб захисникам із бригади «Азов»

Відбулась чергова передача для ЗСУ в межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Славнозвісна 12 бригада НГУ «Азов» вже вдруге отримала допомогу від МКГШ.

Співзасновник штабу Сергій Моргунов передав чергових 150 FPV-дронів. Раніше хлопцям також передавали дрони, тепловізори та монокулярні приціли. 

«Такі передачі дуже важливі, тому що це, в першу чергу, матеріальна підтримка засобами ураження, якими ми можемо наносити удари по ворогу. По друге, так відчувається єдність між цивільними і військовими, громадами і підрозділами», — відзначив «Хоробрий», військовослужбовець із бригади, що отримала допомогу.

Захисники кажуть, що сучасну війну без дронів вже ніхто уявити не може. У вправних руках ці маленькі «залізні птахи» перетворюються на серйозну та потужну зброю. 

«Ці дрони можуть знищити все що завгодно, якщо долетять. Вони можуть пробивати укріпрайони противника, знищувати піхоту, легко броньовану техніку, підбивати важко броньовану техніку, знищувати ворожі БПЛА та крила», — пояснює «Хоробрий».

Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу щотижня передає по кілька партій БПЛА захисникам із різних бригад та з різних напрямків. Бо дрони — це те, про що хлопці просять найчастіше. Однак не дронами єдиними: передають також і автомобілі, і РЕБи, і тепловізори, і багі, і зарядні станції і багато чого іншого.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі силам оборони України. Очолює штаб Володимир Гройсман.



Переглядів: 105
Поширень: 0