У небі засяяв жовтневий супермісяць: чим він особливий

Жовтневий супермісяць разом із прольотом комети обіцяє стати незабутнім видовищем. Місячне світло частково розмиє хвіст комети, але її все ж варто спостерігати після заходу сонця.

Про це пише УНІАН.

Цей супермісяць, третій із чотирьох, які спостерігаються цього року, наближається до нас на відстань 357 364 кілометри, що робить його яскравішим і більшим, ніж у серпні та вересні. Повна фаза місяця відбудеться сьогодні, 17 жовтня.

Комета Цучіншань-Атлас, виявлена минулого року, тепер помітна в Північній півкулі після того, як вразила астрономів у Південній півкулі, складатиме супермісяцю компанію.

На думку Білла Кука з NASA, попри розмивання частини хвоста, на комету варто подивитись після заходу сонця.

"Більшість астрономів ненавидять повний місяць, тому що його яскраве світло заважає спостереженню за іншими об'єктами. Тому нам трохи складно вихваляти його, навіть якщо це буде найбільший супермісяць 2024 року", - зазначив він.

Термін "супермісяць" характеризує явище, коли повна місячна фаза збігається з особливо близьким обертанням навколо Землі. Це відбувається три або чотири рази на рік через овальну форму орбіти Місяця. Варто зазначити, що супермісяць не більший за звичайний, але може здаватися таким.



Переглядів: 248
Поширень: 0