На Вінниччині завідувач медчастини колонії щомісяця вимагав від фельдшера гроші

Правопорушнику загрожує до 10 років за ґратами. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 242 тисячі гривень.

Про це повідомляє поліція Вінниччини.

Упродовж серпня-жовтня 40-річний завідувач медичної частини закладу охорони здоров’я однієї з Держустанов Вінниччини, вимагав від свого підлеглого – фельдшера по 2 тисячі гривень щомісячно. За ці гроші керівник обіцяв чоловіку нарахування премій та створення сприятливих умов роботи.

16 жовтня поліцейські затримали правопорушника під час отримання ним чергового хабаря.

У ході обшуку за місцем роботи фігуранта, правоохоронці вилучили гроші, отримані злочинним шляхом, банківську картку, документацію та техніку. За місцем проживання порушника слідчі вилучили понад 7 600 доларів.

У результаті, посадовцю повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Йому загрожує 10 років за ґратамиі з позбавленням права обіймати посаду на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 242 тисячи гривень.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення від займаної посади.



Переглядів: 101
Поширень: 0