Вазони для темної кімнати: 4 рослини, які добре ростуть без яскравого світла

Є рослини, що не потребують особливого догляду і легко ростуть у приміщенні практично без світла. Саме ці квіти варто вирощувати в кімнатах, куди не потрапляє яскраве сонце.

Про те, на які квіти варто звернути увагу, розповідає Еxpress.co.uk.

1. Сансевієрія «Чорний корал»

Сансевієрія «Чорний корал» поціновується всіма шанувальниками рослин, оскільки легко адаптується до різних умов освітлення. Вона набула великої популярності як кімнатна рослина завдяки невибагливості в догляді. Однак будьте обережні і не поливайте її занадто часто, якщо хочете, щоб вона добре росла. Неповної склянки води кожні 12 днів буде достатньо.

2. Папороть «Кроляча лапка»

Ця папороть – ще один претендент на лідерство серед рослин, які не потребують особливого догляду, оскільки непряме освітлення зазвичай змушує її добре почуватися.

3. Маранта

Маранта – рослина, не пристосована до інтенсивного і прямого сонячного світла, яка найкраще почувається за поливання кожні один-два тижні. Висихання ґрунту між поливаннями необхідне для запобігання кореневій гнилі та іншим грибковим проблемам, які спричиняють пожовтіння листя.

4. Салонна пальма

Як й інші рослини, згадані в переліку, салонні пальми набули великої популярності завдяки тому, що вони прості в догляді і потребують мінімального піклування.

Важливо зазначити, що хоча вищеназвані квіти краще за інших ростуть в умовах нестачі світла, навіть тіньовитривалі рослини його трохи потребують.

Джерело: ТСН



Переглядів: 92
Поширень: 0