Вночі на Вінниччині наші військові збили ворожі безпілотники

Починаючи з 22 години 19 жовтня до 5-ої ранку 20-го декількома маршрутами ворожі «Шахеди» курсували небом Вінниччини. Перші з них рухались на півдні області, пізніше їх помічали у Хмільницькому та Вінницькому районах. Робота ППО фіксувалась як поблизу обласного центру, так і в інших місцях.

Наразі є офіційне підтвердження про збиття на Вінниччині дронів, пише видання Na Парижі.

Так, у Повітрянихах Сил ЗСУ  повідомляють про те, що у ніч на 20 жовтня збито 31 ворожий БпЛА. Загалом протягом ночі виявлено та здійснено супровід 51 повітряної цілі: 49-ти ворожих безпілотників та двох балістичних ракет «Іскандер-М». Балістикою ворог атакував з Криму, дронами – з Єйська та Приморсько-Ахтарська.

Напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

«Станом на 10.00 в результаті протиповітряного бою підтверджено збиття 31 ворожого БпЛА у Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Львівській, Одеській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Київській, Миколаївській, Дніпропетровській та Донецькій областях», – вказується у повідомленні.

13 російських безпілотників локаційно втрачено, інформація щодо збиття/падіння уточнюється та оновлюється. Два ворожих БпЛА – полетіли у напрямку Білорусі.

Внаслідок удару балістикою по Кривому Розі Дніпропетровської області кількість постраждалих зросла до 17 людей. Начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак зазначив, що 14 громадянам знадобилась допомога медиків.

«У лікарні перебувають 8 потерпілих. Стан усіх – середньої тяжкості», – розповів він.

Пошкоджені готель, магазин, адміністративна будівля, навчальний заклад, 7 багатоквартирних будинків.

«Побиті зо півтора десятка автівок. Зокрема, й три пожежні машини, стільки ж службових автомобілів поліції і карета «швидкої», – йдеться в повідомленні чиновника у Telegram.



Переглядів: 216
Поширень: 0