«Найкращий торт у світі»: рецепт швидкого десерту з шоколадною помадкою з простих інгредієнтів

Шоколадні торти мають безліч прихильників. Приготувати такий десерт самому вдома - особливе задоволення. Мережу підкорив рецепт смаколика від Instagram-блогерки Емми Віллс.

«Шоколадний торт із п’ятьма інгредієнтами. Найкраще те, що ви, напевно, вже маєте інгредієнти на своїй кухні. Зауважте, що це обманний торт із шоколадною помадкою, тому він не буде таким на смак, як звичайний. Це торт, який ви готуєте, коли п’ятниця ввечері, і вам хочеться якнайшвидше легкого шоколадного торта! Шоколадні тістечка з помадкою можуть мати до... 13 інгредієнтів. У цьому лише п’ять. Немає ні пахти, ні олії, ні навіть сметани», - пише вона у своєму пості.

Користувачам соцмереж дуже сподобався рецепт, дехто навіть казав, що це "найкращий торт у світі".

Інгредієнти:

Для приготування тіста знадобляться:

  • вершкове масло - 100 г;
  • цукрова пудра - 280 г;
  • яйця - 3 шт.;
  • борошно - 160 г;
  • какао-порошок - 60 г;
  • окріп - 150 мл.

Для шоколадного сиропу потрібні: 1/2 склянки цукру, 1/2 склянки води та 2 чайні ложки какао-порошку.

Також потрібен масляний крем. Він потребує наступних інгредієнтів

  • какао-порошок - 90 г;
  • сіль - 0,5 ч.л.;
  • цукрова пудра - 450 г;
  • вершкове масло - 150 г;
  • жирні вершки - 100 г;

Етапи приготування

  1. Для початку закип'ятіть воду. Змішайте вершкове масло кімнатної температури з цукром, по одному додайте яйця і вмішайте поступово борошно.
  2. В окремій мисці змішайте какао-порошок з окропом та залиште на дві хвилини. Перелийте її до тіста й обережно перемішайте. З цієї кількості треба спекти 3 бісквіти у формі діаметром 15 см. Для цього помістіть тісто на 16 хвилин при 160℃ з вентилятором.
  3. Тепер приготуємо сироп. Змішайте всі інгредієнти в каструлі й на середньому вогні прогрівайте, поки не розтане цукор. Після цього потрібно повністю охолодити.
  4. Додайте всі інгредієнти в невелику каструлю, на середньому вогні розтопіть цукор у воді. Коли цукор розтане, зніміть з вогню і відставте до повного охолодження.
  5. Для крему змішайте какао та пудру. Додайте до них м'яке масло, має вийти однорідна маса.
  6. Нагрійте вершки в мікрохвильовій печі протягом 40-50 секунд. Влийте до інших інгредієнтів і змішайте. Накрийте харчовою плівкою, щоб вона торкалась крему, і поставте у холодильник до застигання. 
  7. У коржів зріжте верхівки, щоб вони стали плоскими і було зручно збирати торт. Зробіть дірки у бісквітах і полийте кожен з них сиропом. Кожен корж має стати вологим. Крем дістаньте з холодильника і повторно збийте для повітряної текстури. Змастіть коржі, розподіливши крем так, щоб вистачило й на зовнішню частину.

Джерело: УНІАН



Переглядів: 172
Поширень: 0