Не всі знають, що робити, щоб авокадо не почорніло швидко, і його не довелося викинути, так і не використавши.
Експерт зі зберігання продуктів харчування Карл Грем назвав способи, які дозволять відчутно подовжити життя вже розрізаного фрукта.
Як зберігати авокадо?
1. Авокадо довше зберігатиметься, якщо покласти його у герметичний контейнер та відправити у холодильник.
2. Додати до авокадо лимон чи лайм, сік яких містить лимонну кислоту, яка допомагає уповільнити процес окислення (через нього авокадо темніє).
«Коли авокадо потрапляє на повітря, ферменти, що містяться у фрукті, реагують з киснем, в результаті чого м'якуш стає коричневою. Лимонна кислота, що міститься в цитрусовому соку, допомагає пригнічувати ці ферменти, зберігаючи зелений колір авокадо», – каже Грем.