Крістіна Марсільєзе, шеф-кухарка і засновниця Scientifically Sweet, поділилася з Еxpress рецептом свого шоколадного торта, який «декадентський, смачний і дуже простий у приготуванні».
За її словами, пиріг не потребує борошна, оскільки яйця та шоколад збалансують текстуру.
Для приготування знадобляться:
- чорний шоколад 60-70% - 227 г;
- вершкове масло - 113 г;
- яйця - 5 яйця;
- цукор - 145 г;
- какао - 3 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть маслом округлу роз'ємну форму та застеліть пергамент.
2. Шоколад та вершкове масло помістіть у сотейник та на слабкому вогні прогрівайте, поки не отримаєте шоколадний соус. Залиште охолоджуватись.
3. Збийте міксером яйця до пишної суміші. Додайте цукор і продовжуйте збивати протягом 6 хвилин. Потроху вливайте розтоплений шоколад і обережно вмішуйте лопаткою. Робіть це повільно, щоб не осіло тісто.
4. Вилийте суміш в підготовлену форму і випікайте приблизно 30 хвилин, поки пиріг не підніметься і злегка потріскається на поверхні.
«Текстура цього торта настільки неймовірна, що це майже важко пояснити. Він щільний і насичений, але легкий і м'який. Він буквально тане в роті, а зверху з’являється злегка хрустка скоринка для додаткової текстури», - пояснює шеф-кухарка.
5. Повністю охолодіть десерт у формі. Потім проведіть ножем по краях і обережно дістаньте. Зверху прикрасьте какао-порошком і, за бажанням, збитими вершками.
Джерело: УНІАН