СБУ затримала агента гру, який шпигував для рф на Вінниччині та ще 9 областях України

Служба безпеки України (СБУ) затримала агента гру, який маскувався під військового і шпигував у десяти регіонах України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Затриманим виявився 22-річний мешканець Херсонщини, який, використовуючи цю «легенду», переміщався територією України.

За даними контррозвідки, агент діяв у Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Чернівецькій областях. Він об’їжджав регіони на рейсових автобусах і намагався зібрати інформацію про позиції протиповітряної оборони, а також координати військових шпиталів і медичних закладів, де проходили лікування українські військові.

Отримані відомості зрадник месенджером передавав російській спецслужбі.

Після виконання агентурних завдань окупанти обіцяли «евакуювати» свого поплічника до країни-агресора та влаштувати його до ПВК «Вагнер». За матеріалами справи, фігурант хотів вступити до цього угруповання, щоб воювати проти України.

Служба безпеки зірвала плани агента і затримала його «на гарячому», коли він розвідував місця базування ЗСУ в Миколаєві.

У затриманого вилучено мобільний телефон, на якому він готував агентурний «звіт» та відправляв його зв’язковим російського гру. Поіменний список осіб яких уже встановлено контррозвідкою СБУ.

Слідчі Служби безпеки повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



Переглядів: 110
Поширень: 0