У соцмережах шеф-кухар Євген Клопотенко став упізнаваним як творець незвичайних поєднань та страв. Він вкотре викликав хвилю обговорень своєї творчості на кухні. До цього долучився і лікар.
Відомий в Україні шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко 12 березня виклав відеорецепт, у якому розповів як він готує соус на основі стебел тюльпанів з горіхами та олією і прикрашає пелюстками. Тренд на такі рецепти почався у соцмережах ще до 8 березня, але активно продовжується донині.
Його ролик отримав немало критичних та негативних коментарів через потенційну небезпеку такої страви попри те, що страви з квітів стали трендом після 8 березня у соціальних мережах. Зокрема, своє звернення до шефа та рекомендацію залишив Лікар-гастроентеролог та дієтолог зі Львова Станіслав Кравчук. Під постом він написав:
«Пане Євгене, при всій повазі, як лікар я не думаю, що це хороша ідея показувати, що тюльпани варто їсти. Стебла і цибулини рослин можуть накопичувати небезпечні речовини, і це може викликати отруєння».
На цей коментар відповів сам шеф-кухар написавши, що «по всьому світі в ресторанах подають тюльпани вже століттями». На його думку, якби ці квіти були шкідливі, їх би не подавали. «Мені лікарі кажуть, що і багато вершкового масла не можна, молоко шкідливе, від дріжджів рак і т. ін. Я дав рецепт, дав розʼяснення, а нехай кожен обирає. Я особисто їм квіти, бо це дуже смачно, а кожен нехай вирішує сам», — прокоментував Клопотенко.
Далі Станіслав Кравчук наголосив на впливовості шефа, що змушує його аудиторію довіряти йому. Клопотенко ж закликав у відповідь краще перевіряти ресурси та джерела коментарем: «нехай вчаться перевіряти інформацію, за 3 роки великої війни вже можна і треба було б навчитись».
Читайте також:
Жінки на камеру їдять тюльпани й це стало трендом в TikTok. Чи безпечна така "розвага"