Сьогодні Вінниця проводжає у вічність оборонців України – Андрія Гейка та Євгена Глобу

Вінничани Андрій Гейко та Євген Глоба боронили країну від ворога у різний час. Перший – боронив Україну в АТО/ООС, другий – відстоював суверенітет та незалежність Батьківщини вже у період повномасштабного вторгнення росії. Жителі громади схиляють голови, вшановуючи подвиг Героїв.

Став на захист Батьківщини на початку російсько-української війни – льотчик Андрій Гейко

Капітан Повітряних Сил ЗСУ Андрій Гейко був висококваліфікованим льотчиком, який перебував на високому рахунку у війську. З-поміж іншого мав досвід пілотування американських винищувачів, який отримав у Сполучених Штатах Америки. Саме у період цих навчань Андрія й заскочила звістка про напад росії на Україну. Тож незабаром він долучився до захисту її неба. Воював в АТО/ООС у 2015-2016 рр, допоки дозволяло здоров’я. Проте, й по завершенні військової кар’єри не полишав гуманітарної місії. Разом із миротворцями ООН на гвинтокрилі Мі-8 виконував завдання у гарячих точках планети, таких як Сомалі, Малі, Судан, Центральноафриканська Республіка. Усюди доставляв провізію та обладнання, рятував поранених та вивозив загиблих… Життя льотчика обірвалося за трагічних обставин у небі над Францією. Це сталося цьогоріч 26 червня під час виконання учбового польоту. Герою було лише 38 років… Удома на нього чекали дружина і донечка, батьки та сестричка…

Андрій Гейко народився у Вінниці 23 лютого 1986 року. Навчався у школі №20, а згодом у Вінницькому технічному коледжі, після чого успішно склав вступні іспити та закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

«Андрій завжди мріяв про небо. Загартовувався не лише фізично, сповідуючи активний спосіб життя, а й завжди добре навчався. Мав і неабиякі лінгвістичні здібності. Вже, коли був успішним льотчиком, володів англійською на рівні носіїв мови. Тож самостійно виходив на зв’язок, чим неабияк дивував своїх колег. – розповідає сестра загиблого Героя Марина. – Він завжди був там, де люди потребували допомогу і робив все від нього залежне, щоб врятувати життя…»

Церемонія прощання із Андрієм Гейком розпочнеться сьогодні о 10:00 у колонній залі № 2 за адресою: вул. Батозька, 12. Після цього панахиду за загиблим відслужать у церкві, розташованій у Вінницьких Хуторах. Початок об 11:15.

Поховають Героя о 13:00 на місцевому кладовищі (Вінницькі Хутори, вул. Генерала Шаповала).

Був справжнім патріотом та оборонцем рідної землі – Євген Глоба

Євген Глоба мобілізувався до ЗСУ влітку цього року. Разом із побратимами 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади воював на північно-східному напрямку. Загинув 4 вересня в районі села Бездрик Сумської області. Воїну навічно залишиться 36 років…

Народився Євген Глоба 7 грудня 1987 року у Вінниці. Навчався школі №8, а пізніше у Вінницькому фаховому коледжі будівництва, архітектури та дизайну КНУБА. По його закінченні здобув вищу освіту у Вінницькому національному технічному університеті. До мобілізації у військо працював за спеціальністю у фірмі «ЕкоДім».

«Євген багато часу приділяв професійному зростанню: багато читав спеціальної літератури, удосконалював свою майстерність на різних навчальних інтернет-платформах, – розповідає мати полеглого воїна Лідія. – А у вільний час перевагу віддавав спорту. Був затятим вболівальником, зокрема українських команд із футболу та біатлону… У сім’ї ж був гарним сином. Любив проводити вечори з батьком та мною. Був чуйним, лагідним та справжнім…»

Церемонія прощання із Євгеном Глобою розпочнеться о 13:00 за адресою: вул. Князів Коріатовичів, 70. А о 14:00 заупокійну літургію відправлять у храмі на Старому місті.

Чин поховання воїна відбудеться о 15:00 на кладовищі Підлісне.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Героям!

Джерело: ВМР



Переглядів: 224
Поширень: 1