На фронті загинув мужній воїн зі Жмеринки Микола Накітняк: як віддати шану герою

До свого 37-го дня народження солдат 3-ї окремої танкової бригади Микола Накітняк не дожив усього 8 днів. Кохана дружина Олена та єдина донечка Даринка готували подарунки та з нетерпінням очікували на зустріч, яка мала відбутися вже 15 жовтня. Втім, 5 жовтня внаслідок ворожого авіаційного удару захисник загинув в районі н.п. Першотравневе Ізюмського району Харківської області. Замість святкувань родина та уся Жмеринка зустрінуть Героя «на щиті» у п'ятницю, 11 жовтня.

Про це повідомляє місцеве видання Жмеринка.city.

Микола – випускник Жмеринського ВПУ. Здобув професію залізничника й працював за фахом. У 2009 році поєднав свою долю з коханою Оленою, за рік у подружжя народилася донечка Даринка.

«Він був найкращим татом у світі. Робив усе, аби його донечка почувалася справжньою принцесою. Він з нею гуляв, ходив на батьківські збори, брав активну участь у її шкільному житті. Під час однієї з останніх розмов ми обговорювали, куди Даринка вступатиме після 9-го класу. Нині світ зупинився і для мене, і для 14-річної доньки, яка не може оговтатися від страшної звістки», - крізь сльози розповідає дружина Олена.

Військовий шлях Миколи Накітняка розпочався задовго до повномасштабного вторгнення. У 2014 році чоловік був мобілізований у зону АТО, де понад рік стримував окупантів на Донбасі. Там отримав медаль за оборону Савур-Могили. Згодом чоловік був демобілізований.

Проте, у березні 2022 року щасливе цивільне життя для Миколи та його родини закінчилося. Маючи досвід АТО, чоловік одним із перших отримав бойову повістку й не вагаючись, вирушив захищати Україну.

Чоловік полюбляв техніку. За руки, які повсякчас були у мазуті, побратими дали Миколі позивний «БАБАЙ». Понад 2 роки разом із побратимами 3-ї окремої танкової бригади воїн боронив різні населені пункти Харківщини. Останній рік рятував побратимів у ролі парамедика.

«Він намагався оберігати усіх від реальної ситуації на фронті. Ніколи не розповідав про втрату побратимів. Втім, завжди казав, щоб я в жодному разі туди не йшов», - ділиться спогадами брат-близнюк Миколи, Віктор.

Де та коли віддати шану полеглому Захисникові:

Зустрічаємо Героя «на щиті» у п’ятницю, 11 жовтня:

  • 10:00 ТЕЦ – вул. Захисників Азовсталі (Комарова), 20.

  • Об 11:00 у дворі будинку відбудеться заупокійна молитва;

  • Приблизно о 12:00 «живий коридор» від вул.Захисників Азовсталі, 20 через Воїнів світла (Асмолова), Київська. В центрі поруч з Вищим професійним училищем о 12.20. Через Бориса Олійника, Одеська до Алеї Героїв на центральному кладовищі.



Переглядів: 209
Поширень: 0